Композитни материјали
EPOMAX-LD
2-компонентен епоксидна смола за импрегнација и лепење на карбонска тканина
epomax-ld.gif 2-компонентна епоксидна смола без растворувач. Погодна за импрегнација и лепење на материјал од синтетички влакна (фиберглас или карбонска ткаенина) во прилика на структурално појачување и поправки на носечки елементи од бетон, цигла, дрво и итн.
1501/1 Боја: Сива
  Потрошувачка: 0,7 - 1,2 кг/м2 зависно од намената
  Пакување: 5 кг
   
MEGAWRAP-200
Карбонска ткаенина од карбонски влакна
megawrap.gif Ткаенина направена од континуални едносмерни карбонски влакна. Се користи за структурално појачување на носечки елементи.
1500/1 Пакување: Ролна 60 цм x 50 мм
   
EPOMAX-PL
2-компонентен епоксидна смола за лепење на карбонски ламели
epomax-pl.gif 2-компонентна епоксидна смола во облик на паста. Се користи за лепење карбонски плочи при структурално појачување на носечки елементи.
0502/1 Боја: Светло сива
  Потрошувачка: 1,6 - 1,7 кг/м2/мм
  Пакување: 5 кг
   
MEGAPLATE Ламела од карбонски влакна
megaplate.gif Многу цврсти плочи од карбонски влакна наменети за структурално појачување на носечки градежни елементи. Индустриски производ составен од епоксидна смола и едносмерни карбонски влакна.
0503/1
Дебелина на плоча: 1,2 мм
  Пакување: 5 цм x 100 м , 5 цм x 50 м