Прајмер за малтери
ML-PRIMER
Густ акрилен прајмер
 17_ml-primer.jpg Акрилен прајмер на водена база. Ја подобрува рапавоста на површината пред нанесување на декоративниот малтер на сите типови ( цементен, акрилен, силиконски ), ISOMAT термоизолационен систем, термосистем на глатка површина, како што се бетон, гипс-плоча, итн. 
 0119/6  Боја: бела и 305 селектирани нијанси од палетата на NCS (минимален квантитет 150 кг )

  Потрошувачка:150 – 200 г/м2
   Пакување:15 кг
   
PL-PRIMER
Прајмер за малтер - дехидрациона бариера

pl-primer.gif
Концентриран прајмер за малтер - дехидрациона бариера. Се користи, разреден со вода, за премачкување површини кои ги малтерисуваме. Спречува пребрзо впивање на вода од малтер од страна на подлогата. Неопходен на површини од порозни бетони.
0119/1 Боја: Црвена
  Потрошувачка: 40 - 100 г/м2
  Пакување: 20 кг, 5 кг
   
PL-BOND
Прајмер за гипс

pl-bond.gof.gif
Адхезионен прајмер составен од синтетичка смола и кварцан песок. Се користи за прајмерисање глатки и невпивачки површини (наместо шприц - малтер) како би се подобрило врзувањето на следниот малтерисан слој. Идеален е како подлога за гипсани работи. Погоден е за надворешна и внатрешна употреба.
0331/1 Боја: Светло црвена
  Потрошувачка: 300-350 гр/м2 зависно од дебелината на слој
  Пакување: 20 кг, 5 кг
   
FLEX-PRIMER
Високо квалитетен акрилен прајмер на водена база
flex-primer.gif Полимерна водена емулзија со висока пенетрација. Во комбинација со високо еластичен водоотпорен премаз FLEXCOAT, формира идеален систем за водоотпорни на ѕидови. Исто така е идеален прајмер за акрилни малтери MARMOCRYL.
0224/6 Боја: Бела
  Потрошувачка: 100-200 гр/м2
  Пакување: 20 кг, 5 кг, 1 кг
   
UNI-PRIMER
Акрилен прајмер на водена база

uni-primer.gif
Готов прајмер на водена база. Стабилизира слаби и трошни материјали
0209/1 Боја: Бела
  Потрошувачка: 100-200 гр/м2
  Пакување: 20 кг, 5 кг, 1 кг